سرطان سینه در مردان؛ علت، علائم و درمان سرطان پستان در مردان

سرطان سینه مردانه سرطان نادری است که با رشد سلول‌های سرطانی در بافت سینه مردان شروع می‌شود.

سرطان سینه معمولاً به عنوان یک بیماری در زنان در نظر گرفته می شود. اما زنان و مردان با مقداری بافت سینه متولد می شوند. بنابراین فارق از جنسیت هر کسی ممکن است به سرطان سینه مبتلا شود.

سرطان سینه مردان نادر است. اغلب در مردان مسن اتفاق می افتد، اگرچه ممکن است در هر سنی رخ دهد.

درمان سرطان سینه مردان معمولاً شامل جراحی برای برداشتن بافت پستان است. درمان های دیگری مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی نیز ممکن است توصیه شود.

این مقاله در گروه تحقیقاتی آزمایشگاه سرطان سینه (آزمایشگاه نیکو) تهیه شده است.

سرطان پستان

سرطان پستان مردانه چه علائمی را نشان می دهد؟

علائم و نشانه های سرطان سینه مردان می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • توده بدون درد یا ضخیم شدن پوست روی قفسه سینه.
  • تغییرات در پوستی که قفسه سینه را می پوشاند، مانند فرورفتگی، چروکیدگی، پوسته پوسته شدن یا تغییر در رنگ پوست.
  • تغییرات در نوک پستان، مانند تغییر در رنگ پوست یا پوسته پوسته شدن، یا نوک پستان که شروع به چرخش به سمت داخل می کند.
  • ترشح یا خونریزی از نوک پستان

چرا مردان به سرطان پستان مبتلا می شوند؟

مشخص نیست چه چیزی باعث سرطان سینه مردان می شود.

سرطان سینه مردان زمانی شروع می شود که سلول های بافت سینه تغییراتی در DNA خود ایجاد می کنند. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. در سلول‌های سالم، DNA دستورالعمل‌هایی را برای رشد و تکثیر با سرعت تعیین‌شده می‌دهد. این دستورالعمل ها به سلول ها می گویند که در زمان معینی بمیرند.

در سلول های سرطانی، تغییرات DNA دستورالعمل های متفاوتی را ارائه می دهد. این تغییرات به سلول‌های سرطانی می‌گوید که سلول‌های بیشتری را به سرعت بسازند. زمانی که سلول های سالم می میرند، سلول های سرطانی می توانند به حیات خود ادامه دهند. این امر باعث رشد بیش از حد سلول ها می شود.

سلول های سرطانی ممکن است توده ای به نام تومور تشکیل دهند. تومور می تواند رشد کند تا به بافت سالم بدن حمله کند و آن را از بین ببرد. با گذشت زمان، سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. هنگامی که سرطان گسترش می یابد، سرطان متاستاتیک نامیده می شود.

همه افراد با مقدار کمی بافت سینه متولد می شوند. بافت پستان از غدد تولید کننده شیر، مجاری که شیر را به نوک سینه ها می رساند و چربی، تشکیل شده است.

در طول بلوغ زنان، معمولاً بافت پستانی شروع به رشد بیشتر می کنند. اما در مردان، عموماً بافت سینه رشد زیادی نمی کنند. اما همانطور که اشاره شد از آنجایی که همه افراد با مقدار کمی بافت سینه متولد می شوند، سرطان سینه می تواند در هر فردی ایجاد شود.

انواع سرطان سینه مردان عبارتند از:

سرطانی که از مجاری شیر شروع می شود و به آن کارسینوم مجرایی می گویند. این نوع سرطان سینه از لوله هایی که به نوک پستان متصل می شوند شروع می شود. این لوله ها مجرا نامیده می شوند. کارسینوم مجرایی شایع ترین نوع سرطان سینه مردانه است.

سرطانی که در غدد تولید کننده شیر شروع می شود و به آن کارسینوم لوبولار می گویند. این نوع سرطان از غده هایی شروع می شود که پتانسیل تولید شیر مادر را دارند. این غدد لوبول نامیده می شوند. کارسینوم لوبولار در مردان کمتر شایع است زیرا معمولاً سلول های لوبولار کمتری دارند.

انواع دیگر سرطان. سایر انواع نادرتر سرطان سینه مردان شامل بیماری پاژه نوک پستان و سرطان سینه التهابی است.

عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه در مردان چه عواملی هستند؟

عواملی که خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش می دهند عبارتند از:

سن بالا: خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می یابد. سرطان پستان اغلب در مردان 60 ساله تشخیص داده می شود.

هورمون درمانی برای سرطان پروستات یا استفاده از داروهای حاوی استروژن: اگر از داروهای مرتبط با استروژن مانند داروهای هورمون درمانی برای سرطان پروستات استفاده می کنید، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش می یابد.

سابقه خانوادگی سرطان سینه: اگر یکی از خویشاوندان خونی شما مبتلا به سرطان سینه باشد، شانس بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارید.

تغییرات DNA ارثی که خطر سرطان سینه را افزایش می دهد. برخی از تغییرات DNA که می تواند منجر به سرطان سینه شود، از والدین به فرزندان منتقل می شود. افرادی که با این تغییرات DNA متولد می شوند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. به عنوان مثال، تغییرات ژنی BRCA1 و BRCA2 خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش می دهد.

سندرم کلاین فلتر: این سندرم ژنتیکی زمانی اتفاق می افتد که مردان با بیش از یک نسخه از کروموزوم X متولد می شوند. سندرم کلاین فلتر بر رشد بیضه ها تأثیر می گذارد. باعث ایجاد تغییراتی در تعادل هورمون ها در بدن می شود که می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش دهد.

بیماری کبد: برخی بیماری ها مانند سیروز کبدی می توانند تعادل هورمون ها را در بدن تغییر دهند. این امر خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش می دهد.

چاقی: چاقی با سطوح بالاتر استروژن در بدن مرتبط است. این امر خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش می دهد.

بیماری یا جراحی بیضه: داشتن بیضه های ملتهب، به نام اورکیت، یا جراحی برای برداشتن بیضه، به نام ارکیکتومی، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه مردان را افزایش دهد.

تشخیص سرطان سینه مردان به چه صورت انجام می شود؟

آزمایش‌ها (در آزمایشگاه سرطان سینه نیکو) و روش‌های تشخیص سرطان پستان مردان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

معاینه بالینی پستان: در طول این معاینه، یک متخصص سینه ها و نواحی اطراف آن را برای توده ها یا تغییرات دیگر لمس می کند. این معاینه به متخصص سلامت کمک می کند تا بفهمد توده ها چقدر بزرگ هستند، چگونه احساسی می شوند و چقدر به پوست و ماهیچه ها نزدیک هستند.

تست های تصویربرداری: آزمایش‌های تصویربرداری شامل عکسبرداری با اشعه ایکس پستان، به نام ماموگرافی، سونوگرافی یا اسکن MRI باشد.

برداشتن نمونه ای از سلول های پستان برای آزمایش که بیوپسی نامیده می شود. برای گرفتن نمونه، متخصص یک سوزن را از طریق پوست روی قفسه سینه شما وارد می کند. متخصص سوزن را با استفاده از ماموگرافی یا تکنیک های تصویربرداری دیگر هدایت می کند.

در آزمایشگاه، متخصصان سلول ها را زیر میکروسکوپ بررسی می کنند تا ببینند سرطانی هستند یا خیر. آزمایش‌های دیگر می‌توانند نشان دهند که سلول‌های سرطانی گیرنده‌های هورمونی دارند یا تغییرات DNA خاصی دارند. نتایج آزمایش به تیم مراقبتی شما کمک می کند تا یک برنامه درمانی ایجاد کنند.

مرحله بندی سرطان پستان مردان چگونه است؟

مرحله بندی سرطان سینه مردان اغلب شامل آزمایش های تصویربرداری است. این تصاویر می توانند به پزشکان در مورد اندازه سرطان و اینکه آیا گسترش یافته است اطلاعاتی بدهند. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • اسکن استخوان.
  • سی تی اسکن.
  • اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون (PET).

نتایج آزمایش‌های آزمایشگاهی روی سلول‌های سرطانی نیز به تعیین مرحله سرطان کمک می‌کند. آزمایشات ممکن است درجه سرطان را نشان دهد. این به تیم پزشکی می گوید که سرطان با چه سرعتی در حال رشد است. آنها همچنین بررسی می کند که آیا سلول های سرطانی شما گیرنده دارند یا خیر. آزمایش ها می توانند به دنبال گیرنده های استروژن، پروژسترون و HER2 باشند.

از نتایج این آزمایش‌ها برای تعیین مرحله سرطان استفاده می‌شود. مراحل سرطان سینه از 0 تا 4 متغیر است. مرحله 0 به این معنی است که سرطان بسیار کوچک است. در این مرحله سرطان در داخل مجاری شیر قرار دارد. به بافت سینه نفوذ نکرده است. پزشکان گاهی اوقات به این سرطان غیرتهاجمی می گویند.

همانطور که سرطان رشد می کند و به بافت پستان حمله می کند، مراحل بالاتر می رود. مرحله 4 سرطان سینه به این معنی است که سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است.

سرطان پستان مردان چگونه درمان می شود؟

درمان سرطان پستان مردان معمولا با جراحی شروع می شود. سایر درمان های رایج شامل شیمی درمانی، هورمون درمانی و پرتودرمانی است. برای ایجاد یک برنامه درمانی، پزشکان به مرحله سرطان، سلامت کلی شما و آنچه ترجیح می دهید نگاه می کند.

عمل جراحی

هدف از جراحی برداشتن سرطان و برخی از بافت های سالم اطراف آن است. عمل های مورد استفاده برای درمان سرطان سینه مردان عبارتند از:

برداشتن تمام بافت پستان که ماستکتومی نامیده می شود. ماستکتومی شامل برداشتن تمام بافت سینه از یک طرف قفسه سینه است. این شامل برداشتن نوک پستان و پوست اطراف آن به نام آرئول است. این شایع ترین نوع جراحی برای سرطان سینه مردان است.

برداشتن سرطان و برخی از بافت های سالم، به نام لامپکتومی. لامپکتومی شامل برداشتن سرطان و برخی از بافت های سالم اطراف آن است. بقیه بافت سینه برداشته نمی شود. گاهی پزشکان به این عمل جراحی حفظ سینه می گویند. اغلب، پرتودرمانی پس از لامپکتومی توصیه می شود.

برداشتن چند غدد لنفاوی برای آزمایش که بیوپسی غدد لنفاوی نامیده می شود. جراح غدد لنفاوی را که به احتمال زیاد اولین جایی است که سلول‌های سرطانی شما پخش می‌شوند، برمی‌دارد. آن چند غدد لنفاوی، برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شوند. اگر سلول سرطانی وجود نداشته باشد، احتمال زیادی وجود دارد که سرطان سینه شما از بافت سینه شما سرایت نکرده باشد. اگر سرطان پیدا شود، غدد لنفاوی بیشتری برای آزمایش برداشته می‌شوند.

پرتو درمانی

پرتودرمانی از پرتوهای انرژی قدرتمند برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. انرژی می تواند از پرتوهای ایکس، پروتون ها یا منابع دیگر تامین شود..

در سرطان سینه مردان، پرتودرمانی ممکن است پس از جراحی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی باقیمانده استفاده شود. اشعه اغلب به سمت قفسه سینه و زیر بغل می رود.

هورمون درمانی

اکثر سرطان‌های سینه مردانه دارای سلول‌هایی هستند که برای رشد به هورمون‌هایی وابسته هستند که به آن‌ها حساس به هورمون می‌گویند. اگر سرطان شما به هورمون حساس است، هورمون درمانی ممکن است یک گزینه باشد. هورمون درمانی می تواند از عود سرطان پس از جراحی جلوگیری کند. اگر سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یابد، هورمون درمانی ممکن است به کند کردن رشد آن کمک کند.

هورمون درمانی برای سرطان سینه مردان اغلب شامل داروی تاموکسیفن است.

شیمی درمانی

شیمی درمانی از داروهای قوی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. این داروها اغلب از طریق ورید تجویز می شوند. برخی از داروهای شیمی درمانی به شکل قرص در دسترس هستند.

شیمی درمانی ممکن است پس از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده در بدن استفاده شود. شیمی درمانی همچنین ممکن است گزینه ای برای درمان سرطانی باشد که به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد.

درمان هدفمند

در درمان هدفمند از داروهایی استفاده می شود که به مواد شیمیایی خاصی در سلول های سرطانی حمله می کنند. با مسدود کردن این مواد شیمیایی، درمان های هدفمند می توانند باعث مرگ سلول های سرطانی شوند. درمان هدفمند ممکن است پس از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده در بدن استفاده شود. همچنین اگر سرطان به سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد، ممکن است گزینه‌ای باشد.

 

منابع:

https://www.breastcancer.org/

https://www.yalemedicine.org/