راهنمای جامع بیماری پاپیلومای مجاری شیری پستان در آزمایشگاه سرطان پستان (نیکو)

پیدا کردن یک توده در سینه همیشه موجب اضطراب است. با این حال، خبر خوب این است که همه توده های پستان سرطانی نیستند. انواع مختلفی از توده های خوش خیم مانند کیست، بافت فیبری و پاپیلوم داخل مجاری وجود دارد.

پاپیلوم های داخل مجاری، تومورهای خوش خیم (غیر سرطانی) هستند که در مجاری شیری پستان رشد می کنند. آنها از بافت غده همراه با بافت فیبری و عروق خونی (به نام بافت فیبروواسکولار) ساخته شده اند.

این مقاله در آزمایشگاه سرطان پستان (آزمایشگاه نیکو) تهیه شده است.

پاپیلوم های داخل مجاری منفرد تومورهای منفردی هستند که اغلب در مجاری بزرگ شیر نزدیک نوک پستان رشد می کنند. آنها یکی از علل شایع ترشحات شفاف یا خونی از نوک پستان هستند، به خصوص زمانی که فقط از یک پستان خارج شوند. آنها ممکن است به صورت یک توده کوچک در پشت یا کنار نوک پستان احساس شوند. گاهی اوقات ممکن است دردناک باشند.

پاپیلوم ها همچنین ممکن است در مجاری کوچک و در نواحی دورتر از نوک پستان دیده شوند. در این مورد، اغلب پاپیلوم های متعدد وجود دارند. این پاپیلوم ها کمتر باعث ترشح از نوک پستان می شوند.

در پاپیلوماتوز، نواحی بسیار کوچکی از رشد سلولی در داخل مجاری وجود دارد، اما آنها به اندازه پاپیلوم‌ها متمایز نیستند.

چه چیزی باعث پاپیلوم داخل مجاری می شود؟

پاپیلوم داخل مجاری

هم مردان و هم زنان می توانند به پاپیلوم های داخل مجاری مبتلا شوند. آنها در زنان در سنین 35 تا 55 سال شایع تر هستند. علت دقیق آنها ناشناخته است. رشد بیش از حد سلول ها یک توده کوچک را تشکیل می دهد.

کارشناسان بر این باورند که خطر ابتلا به پاپیلوم داخل مجاری ممکن است تحت تأثیر موارد زیر باشد:

  • سابقه خانوادگی پاپیلوم داخل مجاری
  • درمان جایگزینی هورمونی
  • استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی
  • قرار گرفتن در معرض استروژن

علائم پاپیلوم داخل مجاری چیست؟

پاپیلوم داخل مجاری می تواند باعث بزرگ شدن سینه، توده ها و ترشحات نوک سینه شود. برخی از افراد نیز ممکن است درد یا ناراحتی را در سینه خود تجربه کنند.

پاپیلوم داخل مجاری معمولاً به صورت یک توده بزرگتر در نزدیکی نوک پستان یا به صورت چندین توده کوچکتر دورتر از نوک پستان ظاهر می شود. این توده ها معمولاً 1 تا 2 سانتی متر عرض دارند، اما می توانند بزرگتر نیز باشند. اندازه توده بستگی به اندازه مجرای محل رشد آن دارد. گاهی اوقات شما حتی نمی توان توده را احساس کرد.

علائم پاپیلوم داخل مجاری بسیار شبیه به سایر انواع تومورهای سینه است.

آیا پاپیلومای پستان خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد؟

پاپیلوم های داخل مجاری معمولاً خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی دهند.

برخی از پاپیلوم های داخل مجاری حاوی سلول هایی غیرطبیعی هستند اما سرطانی نیستند (هیپرپلازی آتیپیک). در برخی از تحقیقات نشان داده شده است که این امر خطر ابتلا به سرطان سینه در آینده را کمی افزایش می دهد.

برخی از افرادی که پاپیلومای داخل مجاری متعدد دارند نیز ممکن است کمی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه باشند.

پاپیلوم پستان چگونه تشخیص داده می شود؟

پاپیلوم پستان

پاپیلوم ها ممکن است علائمی مانند ترشحات شفاف یا خونی از نوک پستان یا توده ایجاد کنند، یا ممکن است در یک آزمایش تصویربرداری (مانند ماموگرافی یا سونوگرافی پستان) به صورت یک ناحیه غیر طبیعی ظاهر شوند.

یک داکتوگرام (گالاکتوگرام)، که در آن رنگ به مجرای نوک پستان، جایی که ترشحات احتمالاً از آن سرچشمه می‌گیرد، تزریق می‌شود و سپس عکس‌برداری با اشعه ایکس انجام می‌شود، ممکن است گاهی برای یافتن پاپیلوم‌ها مفید باشد.

اگر علائم یا آزمایش تصویربرداری بتواند ناحیه مورد نگرانی را مشخص کند، می‌توان برای تایید تشخیص، بیوپسی پستان از آن ناحیه انجام داد. در برخی موارد، جراحی ممکن است برای مشاهده دقیق تر ناحیه انجام شود.

به طور کلی تست هایی که ممکن است برای تشخیص پاپیلوم پستان به آنها نیاز داشته باشید، عبارتند از:

  • معاینه پستان
  • ماموگرافی
  • اسکن اولتراسوند
  • بیوپسی (با استفاده از یک سوزن توخالی برای نمونه برداری از بافت پستان که زیر میکروسکوپ بررسی شود)
  • آسپیراسیون با سوزن ظریف یا FNA (با استفاده از یک سوزن و سرنگ ظریف برای نمونه برداری از سلول ها برای بررسی زیر میکروسکوپ)

زنان زیر 40 سال بیشتر سونوگرافی انجام می دهند. بافت سینه زنان جوان تر می تواند متراکم باشد که می تواند تصویر اشعه ایکس در ماموگرافی را کمتر واضح کند. با این حال، برخی از زنان زیر 40 سال ممکن است ماموگرافی انجام دهند.

پاپیلوم داخل مجاری چگونه درمان می شود؟

درمان استاندارد این بیماری شامل جراحی برای برداشتن پاپیلوما و قسمت آسیب دیده مجرای شیر است. جراحی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.

بافت های برداشته شده در طول جراحی از نظر وجود سلول های سرطانی مورد آزمایش قرار می گیرند. در صورت یافتن سلول های سرطانی ممکن است درمان بیشتر لازم باشد.

پس از جراحی ممکن است تا چند روز درد داشته باشید. پزشک دستورالعمل هایی را برای مراقبت از زخم به شما می دهد. ممکن است برای جلوگیری از عفونت بعد از عمل نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشید.

پس از جراحی، پزشک ممکن است آزمایشات بیشتری روی مجرا و پاپیلوما انجام دهد تا سرطان را کاملاً رد کند. موارد نادری وجود دارد که این آزمایشات ممکن است سرطان را نشان دهد حتی اگر پزشک شما به آن مشکوک نباشد. اگر این اتفاق بیفتد، پزشک با شما برای ایجاد یک برنامه درمانی سرطان سینه همکاری خواهد کرد.‌

اگر ترشح بدون دلیل از نوک پستان دارید یا توده ای در سینه دارید، با پزشک خود صحبت کنید. برای بررسی پاپیلوم داخل مجاری و رد کردن سرطان سینه باید آزمایشاتی انجام دهید.

چشم انداز بلند مدت افراد مبتلا به پاپیلوم داخل مجاری چیست؟

چشم انداز افراد مبتلا به پاپیلوم داخل مجاری معمولاً پس از برداشتن پاپیلوم با جراحی خوب است. اگر پاپیلوم های متعدد دارید و زیر 35 سال سن دارید، باید با پزشک خود در مورد افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه صحبت کنید.

چگونه می توان از پاپیلوم داخل مجاری جلوگیری کرد؟

هیچ راه خاصی برای جلوگیری از پاپیلوم داخل مجاری وجود ندارد. با این حال، می‌توانید با مراجعه منظم به پزشک برای معاینه پستان، انجام معاینات ماهیانه پستان، و انجام ماموگرافی غربالگری منظم، احتمال تشخیص زودهنگام را افزایش دهید. همچنین اگر در مورد هر چیزی مربوط به سلامت سینه خود نگرانی دارید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

افرادی که دارای پاپیلوم های داخل مجاری متعدد هستند یا پاپیلوم های داخل مجاری آنها حاوی سلول های آتیپیک هستند، باید به مراجعات منظم به پزشک و معاینات دوره ای پستان توجه ویژه داشته باشند.

حتی اگر پاپیلوم داخل مجرای شما برداشته شده است، همچنان مهم است که از بیماری های پستان و به خصوص سرطان پستان آگاه باشید و در صورت مشاهده هر گونه تغییر دیگری در سینه خود به پزشک مراجعه کنید.

 

منابع:

https://www.cancer.org/

https://breastcancernow.org/

https://www.webmd.com/